Procedure omkring økonomi og funding

Fra Alternativet Wiki
Skift til: navigering, søgning

UDLÆG

Hvis du har et udlæg, som du skal have refunderet, skal du udfylde nedenstående formular og sende den digitalt til landssekretariatet (brian.frandsen@alternativet.dk) sammen med billeder af bilag. Derefter skal du aflevere eller sende originalerne til regnskab (kattesundet 12, 1458 Kbh K) HUSK at angive på formularen, hvem der har godkendt udgiften, og indenfor hvilket område/projekt/budget udgiften skal bogføres.

Afregning af udlæg - formular

KØRSELSREFUSION

Hvis du har fået godkendt kompensation for din transportomkostninger i forbindelse med arbejdet i Alternativet (af den respektive budgetansvarlige), skal du orientere dig efter følgende retningslinjer og følge den procedure for refundering, som passer på din rejse:

 • Du skal bestræbe at benytte den billigeste og mest miljøvenlige transportform (offtentlig transport, samkørsel osv)
 • Ved transport hvor der kan indhentes bilag (offentlig transport, delebilkørsel-services o.lign) refunderes udgiften som andre udlæg. (brug Afregning af udlæg - formular)
 • Ved kørsel i egen bil beregnes godtgørelsen efter en fast takst pr kilometer (Her skal formular for kilometergodtgørelse afleveres som bilag)

HUSK AT DOWNLOADE EN KOPI AF SKABELONERNE OG UDFYLD DEM DERFRA. ELLERS OVERSKRIVER DU DEN EKSISTERENDE FIL.

Vejledning til kandidater omkring at lave og administrere indsamlinger til valgkampen

Oprettelse af indsamling ”Support.alternativet” på Aidbuilder

 * Der må IKKE bruges eller henvises til MobilePay på ”support.alternativet.dk” hos Aidbuilder
 * Aidbuilder tager 15% i gebyr af det donerede beløb
 * Se Nikos indsamling som eksempel her:
  http://support.alternativet.dk/valgkampagne/12-3129
 * Se vejledning for oprettelse her på siden

Indsamling via hjemmesider, blogs, FaceBook, Twitter, Instagram etc. hvor man anmoder om donationer via MobilePay.

 * Beløbet sendes med MobilePay til Alternativets generelle indsamlings nr.
 * Det er VIGTIGT at der skrives kandidatens navn i ”Skriv Besked” feltet.
  Uden navn vil pengene blive doneret til Alternativet generelt.

Vejledning for oprettelse af en indsamling på support.alternativet.dk

Betalingsløsningen på support.alternativet er i udgangspunkttet paypal. Men læg mærke til at man kan give et bidrag uden at anvende paypal, man skal bare vælge muligheden ”Jeg har ikke PayPal”.

 1. Gå ind på http://support.alternativet.dk
 2. Log ind med facebook eller opret en profil med din email adresse
 3. Opret indsamlingen i den formular, der kommer frem
 4. Man kan også uploade foto og video, hvis man har lyst.
 5. Så er indsamlingen klar
 6. Du kan til en hver tid logge ind og redigere i indsamlingen, det være sig tekst og afslutningsdato. Du kan også ændre i overskriften, når indsamlingen er afsluttet, så det bliver tydeligt at den er slut. Til inspiration, kan man lige kigge på support.alternativet og se hvordan overskriften kan se ud på en afsluttet indsamling.
 7. Det er VIGTIGT at holde øje med slutdatoer og evt. gå ind og forlænge datoerne. Og få rettet i overskriften, når indsamlingen er slut, samt kontakte Alternativets kasser for at få pengene overført.
 8. Vi i funding teamet vil løbende tjekke afslutningsdatoer og sørge for, at det bliver tydeligt, hvilke indsamlinger der er aktive/ afsluttede, men som i ved er alt administrativt arbejde meget tidskrævende, så vi håber I vil være behjælpelige med at holde øje med jeres indsamlinger og opdatere dem

Vejledning for udbetaling af indsamlede midler fra support.alternativet.dk

 1. Log på http://support.alternativet.dk og tjek totalbeløb fra indsamlingen
 2. Send dette beløb til Birte Rabjerg, Alternativets super seje regnskabskyndige på mail: regnskab@alternativet.dk, med info på total beløb, navn og konto nr. pengene skal overføres til.
 3. Totalbeløbet bliver overført minus de 15% det koster for Alternativet at få Aidbuilder til at hoste vores indsamlingsside og andre administrationsomkostninger.
 4. Ret til slut i tekstens overskrift på support.alternativet.dk og skriv at indsamlingen er afsluttet, samt tak for støtten. Det hjælper meget på det administrative arbejde der ligger fra fundingteamets side i forhold til at bruge frivillige mandetimer på at tjekke indsamlingerne igennem:-)

Har du spørgsmål eller kommentarer til Alternativets økonomi og funding, kan du altid skrive til Birte Rabjerg.