Organisation/Storkredse/Københavns Storkreds

Fra Alternativet Wiki
(Omdirigeret fra Københavns storkreds)
Skift til: navigering, søgning

Velkommen

Velkommen til Storkreds København

Her i København er vi i fuld gang med at organisere og mobilisere de mange aktive i Storkredsen. Vores fokus er især på at skabe gode arbejds- og kommunikationsgange mellem de medlemmer og aktive, der udgør Alternativet i København.

Hele vores organisation er under konstruktion. Vi er nu repræsenteret på Christiansborg, og samtidig er vi vokset med adskillige tusinde medlemmer. De 9 folkevalgte alternativister er ved at finde sig til rette på Christiansborg, og et helt nyetableret Landsekretariat arbejder på højtryk for at skabe en samlet organisation af storkredse og lokalforeninger rundt i hele landet. I København er vi i gang med at styrke vores lokale identitet både internt og eksternt.

Hele denne proces betyder, at alt er under opbygning og konstant forandring, og vi ved, at det kan være rigtig svært at orientere sig. Vores ambition er, at denne side på sigt vil kunne fungere som vores vidensdelingskanal i København. Her vil du kunne finde al information om, hvad der sker i vores Storkreds. Du vil bl.a. kunne finde information om aktiviteter, aktiv-grupper samt få viden om, hvordan vi udvikler politik og Alternativ bevægelse i København.

Siden er under konstruktion, men bliver udbygget næsten dagligt, så hold et vågent øje med, hvad der sker!

Står du akut og mangler nogle informationer, så os på storkreds.kbh@alternativet.dk eller bestyrelsesforkvinde Kathrine Lauritzen på kathrine.lauritzen@alternativet.dk.

Det kan også være godt at holde øje med Alternativet KBH facebook side og med KBH Lokalgruppen, hvor det fleste arrangementer annonceres.

Bestyrelsesarbejde

Budget 2016

På grundlag af et åbent bestyrelsesmøde d. 7.3.2016 om storkredsens budget, har bestyrelsen vedtaget storkredsforeningens budget for 2016.

De vigtigste budgetposter er: - Støtte til kommuneforeninger og bydelsforeninger: 110.000 kr. - Aktivitetspulje som kan søges af alle medlemmer / grupper til allehånde alternative indsatser: 95.000 kr. - Pulje til støtte af tilbagevendende faste begivenheder (8. marts, 1. maj, Priden, Grundlovsdag, Kulturnatten): 25.000 kr. - Sekretær (til håndtering foreningens mails, løbende administration, medlemskontakt mm.): 70.000 kr.

Bestyrelsen modtager allerede nu ansøgninger til aktivitetspuljen - og der er også en vejledning på vej. Støtten til kommuneforeningerne ventes udbetalt i 4 rater (i takt med at storkredsen modtager medlemsbidrag fra landssekretariatet). Der vil meget snart komme et opslag ud om sekretærstillingen, som ventes at blive en fleksibel deltidsstilling på 10-15 timer om ugen i gennemsnit.

Se det detaljerede budget i vedhæftede fil. Spørgsmål til budgettet kan rettes til Kathrine Lauritzen, Kim Hjerrild eller Gitte Menaka.

Fil:Budget 2016 for storkreds København.xlsx

Referater fra møder

Video'er fra møder

Årsmøder

Årsmøde 2015

Aktive

Ungenetværket i København


Politikudvikling


Lokalforeninger


Kommunikation


Du kan læse mere her: Københavns Storkreds