Din @alternativet.dk-mail, kalender og drev

Fra Alternativet Wiki
Skift til: navigering, søgning

Behøver du personlig hjælp til brugen af din @alternativet.dk-email, kalender eller andre funktioner forbundet, kan du skrive til support@alternativet.dk. I udgangspunktet er supporten åben mandag mellem 14 og 16.

@Alternativet.dk retningslinjer

Oprettelse af email-adresse

Vi bruger Google gmail-servicen til vores emails. Nedenstående får adgang til deres egen @alternativet.dk-adresse, herunder kalender, fildelingsservice (cloud-service) og alle googles værktøjer.


Følgende personer får en @alternativet.dk-adresse:

  • Hoved- og storkredsbestyrelsesmedlemmer
  • Medarbejdere
  • Stående udvalg og råd under Landsmødet
  • Storkreds- og lokalforeninger (fællesmail)
  • Funktionsadresser til nationalt arbejde (f.eks. alternativet@alternativet.dk, aktiv@alternativet.dk, job@alternativet.dk osv)
  • Kandidater til folketings-, kommunal-, regionsråds og europa-parlementsvalg.

VIGTIGT: Når der sker ændringer i sammensætningen af bestyrelser o.lign., der har påvirkning på adgangen til email-adresser skal forperson eller email-ansvarlig i den pågældende bestyrelse sende en mail til support@alternativet.dk, med oplysninger om ændringer. Ændringer kan med fordel føres ind i dette skema og sendes til support@alternativet.dk

Når en person træder ud af en rolle, der giver adgang til en @alternativet.dk-adresse, vil emailadressen blive slettet 14 dage efter udtrædelsen. Det giver mulighed for, at vedkommende kan downloade sine mails og data. Hvordan det gøres kan ses her.


Sker der ændringer i sammensætningen af bestyrelsen eller lignenden, bedes I tage kontakt til landssekretariatet.

Vi opfordrer alle, der føler et behov for at adskille deres privatemail med deres aktiviteter i Alternativet, at oprette en emailadresse hos en gratis udbyder (som f.eks. gmail, hotmail eller lignende).

Har du spørgsmål til disse retningslinjer er du altid velkommen til at skrive til aktiv@alternativet.dk eller medlem@alternativet.dk.Google App for Work

Vi er gået over til at bruge Google App for Work til vores @alternativet.dk-adresser, kalender, fildeling og meget mere. For at få en generel introduktion til mulighederne med dette system, kan du kigge lidt på Google Learning Center.

Opsætning af email

WEBMAIL: http://webmail.alternativet.dk eller http://www.gmail.com
Bruger: din.mail@alternativet.dk
Password: "din kode"

MAIL-OPSÆTNING på computer, smartphone etc.

Hvis du ikke har været logget ind på din email endnu, så skal du logge ind via gmail.com eller webmail.alternativet.dk inden du kan begynde at sætte den op på din telefon eller computer.

Serveroplysninger for nørderne:

Server til indgående post (IMAP) – kræver SSL

imap.gmail.com
Port: 993
Kræver SSL: Ja

Server til udgående post (SMTP) – kræver TLS
smtp.gmail.com
Port: 465 eller 587
Kræver SSL: Ja
Kræver godkendelse: Ja

Kalender knyttet til din @alternativet.dk-adresse

Sammen med din email er der også knyttet en kalender, som du skal bruge til dit Alternativet-arbejde. På den måde kan vi alle nemt få overblik over hinandens aktiviteter og nemmere booke møder og aftaler med hinanden.

Du kommer ind til din kalender igennem din webmail (gmail). Her trykkder du på dit lille ikon med de 9 små prikker. Her gemmer sig alle dine "apps"/funktioner. Tryk på "Kalender"

Det smarte ved din kalender, er at den er koblet direkte op med alle andre, der har en @alternativet.dk-adresses, kalendre.

For at se en andens kalender, skal du tilføje deres kalender. Du trykker på den lille pil-ned til til venstre for menuen "Other Calendars" til venstre i vinduet. Så kommer der et tekstfelt, hvor du kan søge på den du gerne vil se kalenderen for. Den foreslår selv, hvem du søger, imens du taster. Når du har fundet vedkommende trykker du på navnet og kalenderen er tilføjet. Nu ligger den under "my calendars" med en farvekode. Hvis du ikke ønsker at se kalenderen i dit kalenderen vindue, trykker du på farvekoden ud for navnet på den pågældende kalender. Og tilsvarende hvis du vil se den igen. På den måde kan du hurtigt skifte imellem forskellige kalendre.

Se ovenstående tekst her med billeder

Fildeling med Google-drev

Til din @alternativet.dk-adresse er der også tilknyttet 30GB cloud-plads, hvor du kan dele dine filer nemt med andre gmail-brugere og i særdeleshed andre med @alternativet.dk-adresser.

Du får adgang til dit g-drev ved at logge ind på din webmail (gmail.com) og trykke på det lille ikon med de 9 prikker øverst til højre. Her vælger du "Drive"

Hvis du trykker på knappen "Mit Drev" midt på siden, får du nogle forskellige muligheder. Du kan uploade et dokument, lave et google-doc, -sheet eller andet.

Google Docs, Google Sheet og Google Forms er supersmarte online tekstredigering, regnark og formular-programmer. De fungerer stort set som Office-pakken, som du måske kender, men fungerer i enhver browser og du er derfor ikke afhængig af downloadede programmer. Når du har lavet et dokument, gemmes det automatisk på dit drev.

Hvis du vil dele et dokument eller en mappe, markerer du elementet du vil dele, og klikker på det lille ikon af en person med et plus (del). I den boks, der nu kommer op, kan du søge på den person eller gruppe du ønsker at dele med. De får en meddelse i deres email om, at du deler noget med dem, og de kan derfra gå direkte ind og redigere i dokumentet. Du behøver ikke bekymre dig om at gemme. Det gør den helt af sig selv.

Guide til deling af filer og mapper på Google-drev

Du kan også downloade et program, så du henter dit Google Drev direkte ned på din computer.

Google Hangout)

Google Hangout er Googles svar på Skype. Der er dog mange flere muligheder i Hangout, da man kan dele skrivebord, have op til 100 mennesker på på samme tid og en masse gode arbejdsrelaterede funktioner oveni.

Hvordan bruger du Google Hangout til konference-kald eller hyggekald :)

Regnskabsmail/kasser-emails

Der er lavet en special ordning med mails til regnskabs-ansvarlig/kasser for hver storkredsbestyrelse. Se hvordan du som kasser sætter den nye procedure op her og her.